Vechtsporten & Weerbaarheid

Vechtsporten zijn in 1978 de basis geweest van Sportcentrum van Asdonck. Al twee generaties hebben kennis kunnen maken met o.a. het kickboksen.

We hebben speciale programma’s voor fysieke en mentale weerbaarheid, hoe om te gaan met pestgedrag. Karate, Judo. Fast Defence, Krav Maga, Kickboksen en Rots en Water lopen als rode draad door deze programma’s.

Meer informatie: 06-55130656 of e-mail info@asdonck.nl

In 1984 heb ik 2 maanden in LA getraind, o.a. bij Joe Lewis Memorial Boxing Gym waarj ik Muhammad Ali ontmoet heb en mogen filmen.

 

Fast Defence een voor de meeste nog onbekende realistische vorm van Fysieke maar vooral ook mentale weerbaarheid. 

 

 

 

 

KICKBOKSEN

Senioren

Bij de verdedigingssport kickboksen worden alle ledematen getraind en gebruikt om jezelf te verdedigen. Vanuit een zeer gedisciplineerde training wordt naast de techniek ook aandacht besteed aan de conditie. Er zijn recreatie- en wedstrijdgroepen.

 Kiddy- en Jeugdkickboksen

Er kan getraind worden vanaf 4 jaar(kiddy) zowel door jongens als door meisjes. In onze  kiddy- en jeugdkickboksenlessen wordt kickboksen als middel gebruikt om onze doelstelling, uw kind mental en fysiek sterker maken, zoveel mogelijk te realiseren. Heel belangrijk voor uw kind is dat dit in een veilige leeromgeving plaatsvind onder leiding van kundige en gediplomeerde docenten. Plezier staat hierbij centraal, men traint met elkaar en niet tegen elkaar! 

KRAV MAGA

 

NO NONSENSE… JUST SURVIVE!

Krav Maga, Hebreeuws voor contactsport, is het officiële zelfverdedigingssysteem van de IDF, de Israëlische nationale politie en andere veiligheidsdiensten. Tot voor kort een geheime methode, slechts bekend bij veiligheidsagenten van de Mossad en elite-eenheden van het Israëlische leger. Dit unieke zelfverdedigingssysteem is in de jaren ’50 ontwikkeld door grootmeester Imi Lichtenfeld, de toenmalige topinstructeur van het ‘man to man’ gevecht in het Israëlische leger. Het systeem heeft ook buiten Israël erkenning afgedwongen van vechtsportexperts uit de gehele wereld.

Schijnveiligheid

De essentie van Krav Maga is dat men niet alleen technieken aanleert, maar leert denken in oplossingen. Belangrijk is dat de cursist kennismaakt met zijn/haar primaire gedrag als deze geconfronteerd wordt met stress, ongemak en angst. Deze ervaring is namelijk bepalend voor een veilige en creatieve oplossing. Het primaire gedrag in een stresssituatie uit zich onder andere door te reageren vanuit de grove motoriek, de fijne motoriek wordt uitgeschakeld. Het aanleren van alleen technieken is daarom een vorm van schijnveiligheid. Het is niet de techniek die bepalend is voor de meest veilige oplossing, maar de situatie en de fysieke en mentale basiseigenschappen van het individu. Dit geldt zowel voor de burger, de professional als voor de verschillende doelgroepen binnen het bedrijfsleven.

 

Naast de wekelijkse lessen verzorgen wij ook seminars, workshops of masterclasses voor Krav Maga en weerbaarheid.
Neem voor meer informatie contact op met Richard van Asdonck,
tel: 06-55130656 of info@asdonck.nl.

HOE OM TE GAAN MET PESTEN 'PUBERTAS' (on hold)

Algemeen

Deze exclusieve training is speciaal ontwikkeld voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 12 t/m 16 jaar, maar in het bijzonder voor kinderen die de basisschool verlaten en naar de middelbare school gaan.

Inhoud

Tijdens deze lessen worden de jongeren getraind in fysieke en mentale weerbaarheid, onder andere in hoe om te gaan met pesten. Ondanks dat er groepsgewijs getraind wordt, wordt van de fysieke en mentale basiseigenschappen van het individu uitgegaan. Gedurende het fysieke gedeelte van de les komen alle grondvormen van bewegen aan bod. Dit levert een positieve bijdrage aan de verdere lichamelijke ontwikkeling van deze groep jongeren. De mentale training bestaat uit het leren omgaan met nieuwe situaties, stress, tegenslagen, concentratie, doorzettingsvermogen, waarden en normen, sociale vaardigheden, winnen en verliezen en leren omgaan met non-verbale en verbale agressie en fysiek geweld.

Beide aspecten, zowel het fysieke als het mentale, zullen tijdens de lessen elkaars doelstelling zijn en daardoor in elkaar verweven zijn.

Ontwikkeling

Deze weerbaarheidstraining is in 2008 ontwikkeld door Richard van Asdonck. Hij heeft de training gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring in lesgeven bij justitie en veiligheid aan zowel personeel als aan gedetineerden en jeugddelinquenten, het geven van weerbaarheidstrainingen en voorlichting op diverse middelbare- en basisscholen (zie Bestanden) en zijn lesgeefervaring aan jeugd in diverse leeftijdscategorieën in verschillende vechtsporten. Onderstaand video heeft u een impressie.

Voor individuele begeleiding, neem contact op met Richard van Asdonck: 06-55130656 of info@asdonck.nl.

  

KIDS COMBAT FUN

Bij deze lessen worden kinderen vanaf 5 jaar op een speelse manier begeleid bij de ontwikkeling van hun fysieke en mentale basiseigenschappen en wordt de basis gelegd hoe om te gaan met pesten en plagen. Naast het beoogde resultaat staat plezier hebben in bewegen centraal.

Kids Combat Fun is een combinatie van karate, judo, jiu jitsu, Krav Maga, Fast Defence en kickboksen. Diverse rolvormen, worpen, houtgrepen en valbreektechnieken vanuit judo, worden aangevuld met traptechnieken vanuit het karate, zelfverdedigingstechnieken vanuit het jiu jitsu, fysieke weerbaarheid vanuit het Krav Maga, mentale weerbaarheid vanuit het Fast Defence en stoottechnieken vanuit het kickboksen.

Op een speelse manier zullen de kinderen kennismaken met bovengenoemde facetten, die volledig zijn afgestemd op de huidige waarden en normen van onze maatschappij.

De Kids Combat Fun-lessen zijn voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar. De groepen worden in verschillende leeftijdscategorieën ingedeeld.