Sportvasten & Afslanken

Overgewicht blijft voor velen een probleem. Sportvasten en de No nonsense methode Afslanken en figuurcorrectie van Asdonck hebben zich door de jaren heen al bewezen aan het probleem overgewicht een positieve bijdrage te leveren.

2021 Brochure – Afslankcursus Sportcentrum Van Asdonck

Afslanken-en-figuurcorrectie-inschrijfformulier

SPORTVASTEN

SLANKER – VITALER – FITTER

“Weg met dat buikje”

 

Switch in 10 dagen van suiker- naar vetverbranding

Sportvasten is geen dieet, maar een sportieve trainingsmethode waarmee de spieren en hersenen veel beter worden in het verbruiken van vetten doordat 30 min per dag sporten (cardio) gecombineerd wordt met een korte sapvastenkuur. De vastenkuur en de supplementen doen de rest, waardoor men een turbotraining op de vetverbranding doormaakt. Sportvasten staat voor een unieke kuur die in slechts 10 dagen de stofwisseling zodanig beïnvloedt, dat men blijvend fitter, slanker en vitaler wordt. Voor de actieve (top)sporter kan het een extra prikkel zijn om zijn trainingsarbeid en omvang te vergroten om tot betere prestaties te komen.

Wat houdt Sportvasten in?

Het is een unieke methode gericht op het beïnvloeden van de stofwisseling, zodat er een duurzame ‘switch’ van suiker- naar ververbranding tot stand komt. Deze ‘switch’ wordt bereikt door een specifieke combinatie van voeding, vasten, suppletie en sporten toe te passen. Het lichaam wordt hierdoor zodanig geprikkeld, dat het meer energie uit vet gaat halen en minder uit suiker en zodoende meer energie kan produceren. Het resultaat van de ‘switch’ is verbluffend: men wordt blijvend fitter, slanker en vitaler in 10 dagen! Bij een grote groep mensen ziet men zelfs verlaging van het cholesterol en de bloeddruk. Het immuunsysteem krijgt een enorme boost, waardoor men minder last heeft van allergische klachten.

Het leven na de “SWITCH”

Het is van belang dat na de kuur van 10 dagen het resultaat behouden blijft. Dit is mogelijk door een aantal eenvoudige richtlijnen op te volgen, waaronder twee tot drie per week gericht sporten en het beperken van koolhydraatrijke voeding. Dit laatste is een niet te al grote opgave meer, omdat na de kuur de behoefte aan koolhydraten meestal al sterk verminderd is.

Voor wie?

Sportvasten is niet geschikt voor iedereen, men moet immers bereid zijn te blijven sporten en rekening te houden met geringe voedingsaanpassingen. Daarbij wordt er een beroep gedaan op discipline, doorzettingsvermogen en creativiteit. Sportvasten dient daarom onder professionele begeleiding gedaan te worden. Richard van Asdonck van Sportcentrum van Asdonck is sinds 2011 gecertificeerd Sportvasten Coach en het sportcentrum biedt u alle faciliteiten om u optimaal te begeleiden bij het Sportvasten.

 

Voor meer informatie laat een berichtje achter en er zal binnen 24 uur contact met je opgenomen worden.

AFSLANKEN EN FIGUURCORRECTIE

Afslanken en figuurcorrectie sinds 1991 

In onze cursus volgens de ‘no nonsense methode’ van Van Asdonck sinds 1991, gaan wij van vier hoofdzaken uit:

1. Motivatie 
2. Eetgewoonte
3. Bewegen
4. Continuïteit

1-Motivatie

De cursist moet goed gemotiveerd zijn om aan deze cursus deel te willen nemen. Tijdens de cursus zullen wij de cursist helpen om gemotiveerd te blijven en proberen de motivatie te versterken.

 

2-Eetgewoonte

In samenwerking met de voedingsdeskundige, die gedurende de gehele cursus betrokken blijft bij het afvallen, wordt de eetgewoonte nauwkeurig, daar waar nodig, bijgestuurd. De begeleiding van de diëtiste zal individueel gebeuren.

3-Bewegen

Het is onmogelijk om binnen het tijdsbestek van de cursus dat maximale resultaat te behalen zonder daarbij aangepast te bewegen. Afvallen doe je hoofdzakelijk door je eetgewoonte aan te passen en figuurcorrectie train je door het volgen van ons speciale trainingsprogramma. Hierin word je wekelijks persoonlijk begeleid.

4-Continuïteit

De ervaring leert dat na het halen van je streefgewicht, het moeilijk is deze vast te blijven houden. Men heeft de neiging om terug te vallen in het oude eet- en leefpatroon. Daarom geven wij je na de cursus de mogelijkheid om gedurende drie maanden nog begeleid te worden.