Over ons

In 1978 is Richard van Asdonck begonnen met lesgeven in Breukelen. Sportcentrum van Asdonck was geboren!

Het ontstaan van het sportcentrum en de sportieve achtergrond van Richard van Asdonck lees je onder Geschiedenis.

GESCHIEDENIS

Na zijn CIOS-opleiding is hij in 1980 begonnen als docent fysieke en mentale training bij de toenmalige Centrale Opleiding Mobiele Eenheden van de Rijks Politie te Neerijnen. Wegens het samengaan van de Rijks- en Gemeentepolitie werd Richard overgeplaatst als sportinstructeur binnen het gevangeniswezen. Sinds 1981 geeft hij trainingen aan gedetineerden, personeel en het bijstandteam van o.a. inrichting Over Amstel (Bijlmerbajes), De Koepel in Haarlem, Utrecht, Nieuwersluis en Nieuwegein. Momenteel is hij werkzaam in Nieuwersluis. Daarnaast verzorgt hij trainingen voor bedrijven en overheidsinstellingen.

De start van Sportcentrum Van Asdonck (bovenste foto links)

In augustus 1978 huurde Richard van Asdonck op 24-jarige leeftijd een gymnastieklokaal voor 4 uur per week van de gemeente Breukelen. Hier gaf hij kickbokslessen aan jeugd en senioren; Sportcentrum van Asdonck was geboren. Momenteel biedt het Sportcentrum, naast de specialiteiten, meer dan 18 verschillende sporten zowel in groepsverband als individueel.

CIOS-Overveen (onderste foto links)

In 1976 startte Richard van Asdonck met lesgeven in karate bij de toenmalige sportschool Jan Snoek in De Meern. Het plezier in lesgeven en het overbrengen van praktische kennis waren de drijfveren om in 1977 naar het CIOS-Overveen te gaan. Met de differentiatievakken boksen en badminton en met atletiek als specialisatie, studeerde hij in 1980 af. Op de foto onder de ingang van het CIOS te Overveen 1977.

HUISREGELS
  • Je mag alleen gebruikmaken van de faciliteiten waarvoor je je hebt ingeschreven.
  • Trainen met sportschoenen met schone zolen.
  • In gepaste sportkleding in de fitness- en trainingszalen trainen.
  • Op Slippers of met blote voeten in de fitnesszaal te trainen is niet toegestaan.
  • Het is verplicht een handdoek te gebruiken tijdens het trainen.
  • Mocht je noodzakelijke of dringende telefoongesprekken willen voeren, doe dit dan op de overloop en niet in de ftinessruimte
  • Het gebruik of verkopen van hard- en softdrugs, stimulerende en alle spierversterkende middelen die onder de dopingwet vallen, is ten strengste verboden. Indien nodig zal hier dan ook aangifte tegen gedaan worden!
DOCENTEN EN MEDEWERKERS

VOLGT

LOGO

Een gestileerde torso (Grieks borstbeeld)

Het logo is een ontwerp van kunstenaar J. Swildens. Hij heeft beweging, sport en lichaamscultuur gecombineerd tot een grafisch beeld.

Het accent van de gestileerde torso ligt op het borst- en schoudergedeelte, het hoofd is weggelaten.

De diagonale houding suggereert beweging. De gestileerde torso belichaamt de lichaamsontwikkeling en is tevens de Griekse opvatting van de ideale lichaamsverhouding.

“Het streven naar perfectie.”