Dance & Relax

Het sportcentrum biedt ruime keuze aan lessen die ondersteund worden door muziek. Deze lessen zijn voor jong en oud, voor beginners en gevorderden en voor dames en heren.

 

BBB STRENGHT AND SLIM

De 3 letters geven de Benen, Billen en Buik aan, die in deze vorm van bewegen op muziek centraal staan. Na een korte warming-up komen de spierversterkende (grond)oefeningen voor bovenstaande spiergroepen aan bod. Deze vorm van bewegen is ideaal ter ondersteuning bij het afvallen.

Beat Boxing

Beat Boxing is een workout, waarbij plezier, samenwerken en uit je dak gaan centraal staat. Je kunt al je energie en stress botvieren op een staande kickbag. Je maakt er boks- en traptechnieken op, waarbij alle spiergroepen aan bod zullen komen. Door samen te werken en elkaar te motiveren tijdens de les, probeer je, ondersteund door passende muziek, het maximale uit jezelf te halen. Belangrijk om te weten is dat je met elkaar traint en niet tegen elkaar. De staande kcikbag zal de gehele les je sparringspartner zijn, je hoeft dus niet bang te zijn dat je zelf geraakt wordt.

DANCE BODY BALANCE

Een vorm van bewegen op muziek waarin wordt gewerkt aan het uithoudingsvermogen. Zoals de naam al doet vermoeden, worden tijdens de choreografie veel danselementen van Salsa, BBB en steps gebruikt. De les wordt gedifferentieerd gegeven, wat wil zeggen dat de les voor zowel beginners als gevorderden is, die een voorkeur hebben voor een gevarieerde les waarbij dansen centraal staat.

PILATES

Pilates is een fitnessmethode waarbij het accent ligt op het trainen van spiergroepen die verantwoordelijk zijn voor een correcte balans en die de wervelkolom ondersteunen.
Hierbij gaat Pilates van de volgende principes uit: concentratie, balans, controle, ademhaling en vloeiende bewegingsvormen.

PILOXING

Piloxing is een combinatie van Pilates en boksen waarbij het accent ligt op kracht, snelheid en coördinatie. Speciale handschoenen met gewichten geven een extra prikkel voor arm- en schouderspieren en het cardiovasculair systeem. Piloxing is een nieuwe, leuke, opzwepende en uitdagende manier van conditietraining op passende muziek voor zowel beginners als gevorderden.

Yoga